RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil nær Deltana-tildeling

Sist oppdatert:
Den venezuelanske presidenten Hugo Chavez sa rett før helgen at tildeling av de store gassblokkene på Deltana-området vil skje denne uken. Statoil og Olav Fjell (bildet) kan få to blokker
Det melder Oil and Gas International.

Blokkene skulle opprinnelig ha blitt tildelt rett før jul, men på grunn av generalstreiken i Venezuela har tildelingen blitt utsatt. Etter nyttår ble det signalisert en tildeling i begynnelsen av februar, og dette gjentok president Chavez i en tv-tale fredag.

Totalt er det fem blokker som skal tildeles på Deltana, og Chavez sa han vil underskrive lisensene denne uken slik at arbeidet med de enorme prosjektene kan skje så raskt som mulig.

- Neste mandag eller tirsdag vil jeg overlevere produksjonslisensene for de enorme gassreservene vil har i den venezuelanske delen av Atlanteren i Deltana Plattform, sa han i tv-talen ifølge OGI.

Det er ventet at blokk 1 går til BP, mens ChevronTexaco får blokk 2. Statoil ligger an til å få både blokk 3 og blokk 4, men konkurrer med TotalFinaElf på sistnevnte blokk. ExxonMobil er ventet å få blokk 5.

Alle selskapene vil signere samarbeidsavtaler med statsoljeselskapet PDVSA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere