RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil ofrer direktør etter Økokrim-razzia (Ny)

Sist oppdatert:
Økokrim sikter Statoil etter en razzia i selskapet lokaler i Stavanger torsdag kveld. Selskapet ofrer internasjonal direktør Richard John Hubbard, mens Olav Fjell trolig skjermes
Oppdatert med at Aftenposten skriver at Hubbard går av.

Økokrim har siktet Statoil etter at det ble gjennomført razzia i selskapets lokaler utenfor Stavanger i kveld, bekrefter styreleder Leif Terje Løddesøl i Statoil overfor NRK.

Aftenposten melder fredag morgen at Statoils sjef for internasjonal virksomhet, Richard John Hubbard, går av med umiddelbar virkning.

Dagens Næringsliv skriver at Hubbard skal ha gitt uriktige opplysninger til konsernsjef Olav Fjell, noe som dermed skal frikjenne Fjell fra korrupsjonsanklagene.

Det var dn.no som torsdag kveld skrev at Økokrim var i ferd med å gjennomføre razziaen. Bakgrunnen for Økokrims aksjon er Dagens Næringslivs avsløringer om en konsulentavtale mellom Statoil og iraneren Abbas Yazdi og hans selskap Horton Investment.

Yazdi var hyret inn av Statoil i ti år for 110 millioner kroner. Til nå har allerede 40 millioner kroner blitt utbetalt til iranerens selskap som er registrert i et karibisk skatteparadis.

Dagens Næringsliv har skrevet at pengene trolig skulle gå til iraneren Mehdi Hashemi Rafsanjani, direktør i et av datterselskapene til det nasjonale iranske oljeselskapet Nioc. Rafsanjani er identisk med sønnen til Irans president.

Statoil vil avholde en pressekonferanse om denne saken i Oslo fredag klokken 10. iMarkedet vil dekke denne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere