RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil og BP får EU-lån

Sist oppdatert:
Fremmedkapitalen begynner nå å falle på plass for det store oljerørledningprosjektet til BP og Statoil fra Kaspihavet. Den Europeiske utviklingsbanken har nå gitt lånetilsagn
Relatert sak: Statoil får drahjelp av Verdensbanken

Lånetilsagnet fra European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) kommer i kjølvannet av atVerdensbanken i forrige uke ga klar signal for et lån på 250 millioner dollar til prosjektet.

Det er et tilsvarende lån EBRD det nå gir til prosjektet, ifølge en pressemelding. Det er ventet at dette sammen med lånetilsagn fra deltagerne i prosjektet har gitt vil utløse resten av fremmedfinansieringen.

BP leder konsortiet, hvor blant annet Statoil er inne. Det skal bygge en oljerørledning fra Baku i Aserbajdsjan til den tyrkiske Middelhavsbyen Ceyhan. Ledning skal ha en kapasitet på en million fat olje pr. dag når den står ferdig.

Kostnadsrammen på rørledning ligger på 3,6 milliarder dollar. Den første oljen er ventet å strømme gjennom ledning fra 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere