*Nettavisen* Nyheter.

Statoil og Petoro dropper ulønnsom gasseksport

Stavanger (NTB): Partnerne i Kristin gasseksportprosjekt (KGEP) besluttet torsdag å kutte planen om en rørledning mellom Kristin-feltet og Polarled. Beslutningen vil ikke påvirke Polarled for øvrig.

Det er bare et drøyt år siden PRIVATE «TYPE=PICT;ALT=Bilde"KGEP ble godkjent i forbindelse med at Polarled-prosjektet ble godkjent på slutten av 2012.

Årsaken til at partnerne i KGEP nå avslutter prosjektet, er ifølge Statoil at det nå ikke er økonomisk bærekraftig på grunn av høyere investeringskostnader og høyere volumrisiko.

- Partnerne i KGEP har tatt en beslutning som var nødvendig. Med nedgangen i prosjektets økonomi så vi ingen grunn til å fortsette utviklingen av KGEP-prosjektet, sier prosjektleder Håkon Ivarjord for Polarled-utbyggingen.

Partnere på KGEP er Statoil, Petoro og GdFS med andeler på henholdsvis 53,4, 35,6 og 11 prosent. PRIVATE «TYPE=PICT;ALT=Bilde"KGEP utgjorde mindre enn 5 prosent av volumene i Polarled og ville medført modifikasjoner på Kristin-plattformen og en 30-kilometer lang rørledning koblet til Polarled. Nødvendige oppkoblingspunkter på Polarled-rørledningen vil imidlertid fortsatt komme, slik at muligheten for en framtidig tilkobling av Kristin opprettholdes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.