RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil oppgraderer

Sist oppdatert:
De utvinnbare reservene i det Statoil-opererte Kvitebjørn-feltet i Nordsjøen oppjusteres med 50 prosent i forhold til anslaget.
(Oppdatert med korrigering fra Statoil)

I volum tilsvarer økningen 29 milliarder kubikkmeter gass og om lag 70 millioner fat kondensat. Årsaken til at reserveanslaget økes er at det er mer kondensat og gass i reservoaret enn forutsatt.

- Det er gledelig at nye data viser at reservoaret ligger grunnere, er større og er av bedre kvalitet enn forventet. Et funn i Cook-formasjonen bidrar også positivt, sier Sigurd Geir Amland, produksjonsdirektør i Troll/Kvitebjørn-området.

Kvitebjørn-gassen føres i land på Kollsnes i Hordaland, hvor den behandles. Tørrgassen sendes i transportnettet til det europeiske markedet, mens våtgassen sendes videre til Vestprosess-anlegget på Mongstad i Hordaland for splitting til propan, butan og nafta.
Reserveøkningen innebærer dermed ikke bare økt levetid for Kvitebjørn-feltet.

- Oppjusteringen får positive ringvirkninger for hele verdikjeden Kvitebjørn, Kollsnes, Vestprosess og Mongstad, sier Amland i en melding fra Statoil.

Feltet har vært i produksjon siden høsten 2004, og leverer nå på topp 20,7 millioner kubikkmeter gass i døgnet fra sju brønner. Det er første gang at reservene i Kvitebjørn oppdateres etter at revidert Plan for utbygging og drift ble levert i 2001. Da ble reservene estimert til 52 milliarder kubikkmeter gass og 135 millioner fat kondensat, skriver Statoil i en melding.

Rettighetshaverne i Kvitebjørn er Statoil med 43,55 prosent, Petoro (30), Hydro (15), Total (5) og Enterprise Oil Norge (6,45).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere