RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil oppjusterer Glitne-reservene(Ny)

Sist oppdatert:
De utvinnbare reservene på det Statoil-opererte Glitne-feltet er i dag oppjustert med 50 prosent i forhold til anslaget i den opprinnelige PUD'en
Nytt: Oppdater med detaljer rundt eierskap og produksjonsskip

Ifølge det nye anslaget er det nå mulig å hente ut 37 millioner fat olje fra olejfeltet, mot et anslag på 25 millioner i den opprinnelige Plan for utbygging og drift (PUD).

Det er dermed mulig å hente ut ekstraolje for 2,5 milliarder kroner med dagens oljepris, ifølge Statoil.

Glitne-feltet er i disse dager i ferd med å passere det opprinnelige anslaget, og Statoil tror den opprinnelige produksjonsperioden kan fordobles, og vil nå fortsette til ut 2005.

De fire opprinnelige produksjonsbrønnene på feltet vil gi om lag seks millioner fat olje mer enn forventet. I tillegg ferdigstilles en ny brønn i disse dager som ventes å produsere i størrelsesorden seks millioner fat.

Statoil eier 58,9 prosent av feltet, mens DNO eier 10 prosent, i tillegg sitter TotalFinaElf med 21,8 prosent og Dansk Olie- og Naturgas (DONG) Norge 9,3 prosent.

Produksjonen på feltet sjer gjennom Petroleum Geo-Services produksjonsskip Petrojarl I.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere