RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil ordner mer gass til USA

Sist oppdatert:
Statoil har fått på plass en avtale med det statlige algeriske oljeselskapet Sonatrach om leveranser av flytende naturgass til LNG-terminale Cove Point i USA
Avtalen omfatter leveranser på én milliard kubikkmeter naturgass årlig over tre år, som skal leveres til terminalen i delstaten Maryland.

De første leveransene starter i desember 2003.

Cove Point er én av fire LNG-terminaler i USA. LNG blir lagret og regassifisert her før den transporteres til kundene. Gassen vil bli solgt til lokale distribusjonsselskaper som kan forsyne husholdning, kraftprodusenter og lokal industri.

Avtalen med Sonatrach dekker om lag 40 prosent av Statoils kapasitet ved Cove Point, og kommer i tillegg til en tilsvarende avtale som Statoil inngikk med Tractebel i september i år.

Fra 2006 skal Statoil forsyne terminalen på Cove Point med 2,4 milliarder kubikkmeter naturgass årlig fra Snøhvit-feltet i Barentshavet. Inntil produksjonen på Snøhvit kommer i gang, kjøper Statoil LNG fra andre produsenter, melder Statoil.

Statoil disponerer en tredjedel av mottakskapasiteten for LNG på Cove Point. BP og Shell disponerer hver tilsvarende kapasitet. Terminalen ble gjenåpnet i midten av august i år etter å ha vært stengt siden 1980. Terminalen eies av det amerikanske energiselskapet Dominion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere