RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil på hold i Venezuela

Sist oppdatert:
Statoil og partner Total skal ha satt planen om en ekspansjon av tungoljeanlegget Sincor på hold som følge av skattekrangelen med venezuelanske myndigheter med president Hugo Chavez i spissen
Dette opplyser to kilder nær situasjonen til Dow Jones Newswires torsdag.

Total og Statoil eier og driver oljeoppgraderingsanlegget Sincor sammen med statoljeselskapet PDVSA. Det er planlagt en utbygging av kapasiteten med 150.000 fat pr. dag, men forhandlingene om investeringer på 5 milliarder dollar skal være satt på hold.

Årsaken er at Venezuelas vil presentere et skattekrav på 1 milliard dollar basert på at Total og Statoil skal ha overprodusert.

Statoil og Total sier på sin side at de kun har produsert volumene gitt under deres kontrakter. Offisielt sier selskapene at de ikke har mottatt noe formelt skattekrav, så status for Sincor II-prosjektet er uforandret.

En kilde nær situasjonen sier imidlertid til Dow Jones at forhandlingene om ekspansjonen har blitt stanset av regjeringen, og at selskapene vil avvente skattespørsmålet før de går videre.

Statoil har en 15 prosents eierandel i Sincor som oppgraderer tungolje fra Orinoco-beltet til syntetisk lettolje som eksporteres til USA.

Venezuela hevet i fjor høst skattenivået for Orinoco-oljen fra 1 prosent til 16,6 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere