RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil på plass i Iran

Sist oppdatert:
Det første av i alt tre stålunderstell til brønnhodeplattformer knyttet til fasene seks, sju og åtte av South Pars-utbyggingen i Iran er nå på plass
Stålunderstellet ble senket i havet natt til 5. januar. Vanndypet i området i Den persiske gulf er om lag 65 meter, skriver Statoil i en melding.

Ifølge Rune Mordal, prosjektleder for bygging av plattformene, skal understellet festes til sjøbunnen med fire 180 meter lange pæler. Dette arbeidet skal etter planen ta rundt 14 dager. I februar begynner boringen av de første brønnene.

De to andre understellene er i ferd med å ferdigstilles, og det neste stålunderstellet er planlagt ferdig for utlasting og transport i månedsskiftet januar-februar, bekrefter Mordal.

Hvert stålundertell veier rundt 1500 tonn.

South Pars er verdens største gassfelt til havs. Statoil er operatør for utbyggingen av offshore-delen av fasene seks, sju og åtte. Disse fasene inneholder reserver på rundt 650 milliarder kubikkmeter gass og om lag 700 millioner fat kondensat.

Det enorme feltet strekker seg over både Irans (South Pars) og Qatars (North Field) sektor i Den persiske gulf. Statoil og den iranske samarbeidspartneren Petropars har etablert en prosjektorganisasjon i Teheran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere