*Nettavisen* Nyheter.

Statoil-sjefen fikk lønnsøkning på 13,5 prosent

Stavanger (NTB): Statoil-sjef Helge Lund fikk i fjor en lønnsøkning på 13,5 prosent til 13,8 millioner kroner. Det viser selskapets års- og bærekraftrapport, som ble lagt fram fredag.

I innledningen til rapporten skriver konsernsjefen at 2012 var et år med sterk industriell og strategisk fremgang for Statoil.

- Vi økte produksjonen med 8 prosent i 2012, i henhold til planen vi kunngjorde i 2011, og leverte solide finansielle resultater og kontantstrøm, skriver han.

Rapporten viser at Statoil leverte gode leteresultater og at porteføljen ble utvidet med mer enn 1,5 milliarder fat i nye ressurser i fjor. Dette er konsernets beste resultat på mer enn et tiår, ifølge rapporten. I tillegg sikret Statoil seg tilgang til nye letearealer som selskapet ser på som viktig for den langsiktige utviklingen.

I rapporten kommer det også fram at Lund fikk en lønnsøkning på 13,5 prosent. Av den totale utbetalingen på 13,8 millioner kroner utgjør fastlønn 7,2 millioner kroner. Fastlønnsnivået er økt med 3,6 prosent. Dermed er det særlig bonus som har bidratt til den samlede lønnsøkningen, skriver Stavanger Aftenblad.

Lunds pensjonskonto består nå av 37,5 millioner kroner. Statoils tidligere internasjonale sjef Peter Mellbye, som pensjonerte seg i september, har enda mer pensjonsmidler til rådighet: 41,5 millioner kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag