RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil skal tømme Prestige

Sist oppdatert:
Statoils flerbruksskip MST Odin skal være med i operasjonen for å samle opp olje fra det havarerte tankskipet Prestige som sank utenfor Spania høsten 2002
Det er italienske Saipems datterselskap som skal utføre arbeidet med å tømme tankskipet for olje, og de har i den forbindelse leid inn Statoils flerbrukskip Odin. Det er det spanske oljeselskapet YPF Repsol som er tildelt oppdraget og som har leid inn Saipem til jobben.

Vraket ligger på 3850 meters dyp. Arbeidet med å tømme det skal etter planen starte i mai og være ferdig i løpet av sommeren, melder Statoil.

- Statoil er fornøyd med å kunne bidra i arbeidet for å forhindre større skader på miljøet utenfor spanskekysten, opplyser Jostein Ravndal, direktør i enheten Industrialisering og kommersialisering.

Store beholdere skal senkes fra Odin til vraket og fylles med olje. Deretter skal de heves til en dybde like under skipet hvor pumper og losseslange koples til. Oljen pumpes så om bord i lastetankene på Odin.

Leieavtalen går over to måneder, med opsjon for ytterligere to. En måned til mobilisering og demobilisering kommer i tillegg.

Statoil har tidligere bidratt til opprydning etter Prestige-forliset. Selskapet har lånt ut spesialutstyr og vært rådgiver for hvordan oljen bør tas opp. Odin blir nå klargjort i Stavanger før det tar fatt på oppdraget i Spania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere