RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil skyter i Libya

Sist oppdatert:
Statoil starter nå arbeidet med å skyte seismikk i Libya.
Operatøren Statoil er i ferd med å starte seismiske operasjoner i Libya. Målet er å samle inn 2.000 kilometer 2D-seismikk i løpet av året på lisensen Kufra 171 sørøst i landet.

Det er første gang Statoil utfører seismiske operasjoner i landet. Statoil ble tildelt operatørskap for to lisenser på land i Libya i en budrunde om lete- og produksjonsdelingsavtaler høsten 2005.

- Ørkenområdene vi nå går inn i er lite utforsket når det gjelder petroleumsressurser. Det er boret noen få brønner i områdene, men det var på 1960- og 70-tallet. Dette blir krevende, både logistikkmessig og teknisk, men vi er godt rustet til å takle de utfordringer dette byr på, sier Geir Richardsen, Statoils letesjef i Libya og Egypt i en kommentar.


Statoil og det britiske gasselskapet BG har 50 prosent hver av rettighetene i Kufra 171. Selskapene har forpliktet seg til å samle inn 2.000 kilometer 2D-seismikk og bore to letebrønner i denne lisensen.

I april starter også innsamlingen av seismikk i den andre lisensen Statoil opererer, Cyrenaica 94. Statoil har en andel på 100 prosent i lisensen. Selskapet har forpliktet seg til å samle inn 3.000 kilometer 2D-seismikk og bore én letebrønn. Lisensen ligger nord i landet, nær grensen til Egypt.

I løpet av siste halvdel av 2008 vil operatør Statoil bore de første letebrønnene i Libya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere