Statoil sliter med mer driftsstans på norsk sokkel

Oslo (NTB): Etter sammenslåingen mellom Statoil og Hydro har tiden med driftsstans på norsk sokkel økt betraktelig, ifølge Finansavisen. Statoil ønsker ikke å oppgi tallene.

07.03.14 12:18

Etter fusjonen i 2007 lå den såkalte oppetiden på 90 prosent, men siden da har den ligget mellom 83 og 85 prosent, skriver Finansavisen.

Ifølge avisa betyr dette 60 milliarder kroner mindre i inntekter sammenlignet med hva de ville vært hvis oppetiden hadde holdt seg stabil. Daværende ansvarlig for norsk sokkel, Tore Torvund, opplyste under en kapitalmarkedsdag i 2008 at målet var over 90 prosent oppetid innen 2012.

Overfor Finansavisen ønsker ikke Statoil å opplyse hva tallet for 2013 var.

– Vi kommuniserer ikke tall eksternt, men jobber kontinuerlig for å ha en høy produksjonsaktivitet på norsk sokkel, forteller pressekontakt Ørjan Heradstveit i Statoil.

Han trekker imidlertid fram at avvik på Snøhvit-feltet utenfor Hammerfest og skifting av stigerør på mange feltene som ting som har trukket produksjonen ned, men understreker at arbeidet med å øke effektiviteten er i ferd med gi resultater. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.