RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil starter boring i Iran

Sist oppdatert:
Statoil starter nå boring av den første brønnen på fase 6-8 på Irans gigantisk offshore gassfelt i den Persiske Gulfen
Statoils operatøransvar for offshoredelen av utbyggingen omfatter også bore- og brønnaktivitetene på fase 6-8 av South Pars.


Boreprogrammet inkluderer 30 produksjonsbrønner som skal bores til en lengde på rundt 4000 meter. Den første brønnen bores av riggen Rani Woro som startet borignen 26. januar.

-Dermed er en ny viktig fase innledet i utbyggingen av South Pars, sier brønnsjef Per Haaland i South Pars-prosjektet.

Rani Woro eies av det indonesiske selskapet PT Apexindo Pratama Duta i Jakarta. Statoil inngikk avtale med selskapet i fjor om å leie riggen for inntil tre år.

Det iranske selskapet Pars Oil & Gas Company, som har det overordnede byggherreansvaret for hele utbyggingen, har tidligere inngått en fem års borekontrakt med Japan Drilling Company for leie av Sagadrill 2. Denne riggen skal fremleies til Statoil for inntil tre år.

Det første av i alt tre stålunderstell til brønnhodeplattformene for fasene seks, sju og åtte ble senket i havet 5. januar i år.

De to andre understellene er ifølge Statoil i ferd med å ferdigstilles. Det andre stålunderstellet skal etter planen transporteres til feltet i månedsskiftet januar-februar.

Sagadrill 2 skal starte å bore så snart det andre understellet er installert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere