RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil stoppet i Irland

Sist oppdatert:
Lokale irske myndigheter har vendt tommelen ned for planene til Statoil og eierne av Cirrb-feltet om en gassterminal
De vil ifølge en pressemdling fra Statoil sent onsdag kveld ikke gi byggetillatelse til gassterminalen som skulle bygges i forbindelse med ilandførigen av gass fra Corrib-feltet.

Terminalen skulle etter planen ligge i Bellanaboy Bridge i Mayo fylke på nordvestkysten av Irland. Produksjonsstart var planlagt til andre halvår 2005.

Statoil har en andel på 36,5 prosent i gassfeltet som opereres av Enterprise Energy Ireland. Corrib inneholder rundt 25 milliarder kubikkmeter gass.


Partene i feltet skal nå evaluere avslaget fra myndighetene og vurdere alternative muligheter for prosjektet. Feltet ligger 70 kilometer fra land på 350 meters vanndyp. Det ble oppdaget av Enterprise i oktober 1996.

Enterprise Energy Ireland, som er et datterselskap av Shell, har 45 prosents andel i Corrib, mens Marathon International Petroleum Hibernia har 18,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere