RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil støtter Nigeria-initiativ

Sist oppdatert:
Statoil går nå ut og støtter et initiativ fra Nigerias president Olusegun Obasanjo som har tatt til orde for åpenhet omkring finansielle forhold knyttet til utvinningsindustrien
Statoil skriver følgende i en melding:

- Under en verdenskonferanse i Johannesburg i Sør-Afrika i 2002 ble det også tatt et initiativ fra den britiske statsminister Tony Blair om å sette i gang et internasjonalt samarbeid for å utvikle et regelverk (code of conduct) vedrørende utvinningsindustriens fortjeneste i utviklingsland. Initiativet har fått navnet Extractive Industries Transparency Initiative (EITI). Statoil har gitt sin tilslutning til dette initiativet, skriver Statoil i en melding.

Statoil vil nå gå aktivt inn for å støtte initiativet fra president Obasanjo.

- For selskaper som ønsker full åpenhet om finansielle transaksjoner, er dette et meget viktig initiativ. Skal vi lykkes er det en forutsetning at myndighetene tar ledelsen. Nigeria framstår nå som et foregangsland på dette området, skriver Rolf Magne Larsen, direktør for Landanalyse og samfunnsansvar i Statoil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere