*Nettavisen* Nyheter.

Statoil trekker seg fra konferanser og seminar

Stavanger (NTB): Petroleumstilsynet utsetter årets seminar om selskapsledelse og storulykker etter angrepet på Statoils anlegg i Algerie. Statoil trekker seg også fra andre konferanser og seminarer.

Statoil flagger denne uka på halv stang, og Øystein Michelsen, selskapets konserndirektør for utvikling og produksjon Norge, har på grunn av hendelsene i Algerie trukket seg fra storulykkeseminaret i onsdag, der han skulle holdt innlegg.

- Dette har vi full forståelse for. Petroleumstilsynets direktør, Magne Ognedal, har besluttet å utsette seminaret til et seinere tidspunkt. Petroleumstilsynet ønsker samtidig å uttrykke støtte til Statoil og andre berørte selskaper i denne vanskelige tiden, sier pressekontakt Inger Anda til NTB.

Seminaret vil trolig bli avholdt i mars. Dato avhenger av når foredragsholdere har anledning til å delta. Anda sier det er for tidlig å si noe om det blir aktuelt å endre på programmet som en følge av angrepet og gisselsituasjonen i Algerie.

På feltutviklingskonferansen i Bergen denne uka står Statoil-deltakernes stoler tomme, av samme årsak som den Michelsen har hatt for å trekke seg fra seminaret i Stavanger. Totalt seks Statoil-ansatte har avlyst sine foredrag i Bergen.

- Vi flagger på halv stang og vi følte det var feil å eksponere oss på denne konferansen. Det er beklagelig, men vi håper det er forståelig, sier Statoils Snøhvit-sjef Øivind Nilsen til TU.no. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag