RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil utsetter stor Statfjord-utbygging

Sist oppdatert:
Statoil har nå bedt partnerne på Statfjord-feltet om mer tid for utbyggingsplanen for kjempeprosjektet Statfjord Senfase sendes inn for godkjenning
Det bekrefter informasjonssjef Kjersti Morstøl i Statoil overfor TV2 Nettavisen.

- Jeg kan bekrefte at vi har foreslått overfor partnerne en to måneders forskyving av innsendelsen for å bedre beslutningsgrunnlaget. Den endelige beslutningen vil bli tatt av partnerskapet i disse dager, sier informasjonssjef Kjersti Morstøl i Statoil til TV 2 Nettavisen.

Statfjord Senfase-prosjektet har en kostnadsramme på 12-14 milliarder kroner, og utsettelsen kommer i kjølvannet av at BP har utsatt produksjonsstart på Skarv-feltet fra 2008 til 2009.

Statoil planla opprinnelig å oversende utbyggingsplanen rundt nyttår. Nå er fristen ifølge TV2 Nettavisen første kvartal 2005.

- Det er spesielt reservoarforståelsen dette dreier seg om. Vi ønsker å minimere usikkerheten, slik at vi får til et så godt beslutningsgrunnlag som mulig, sier Morstøl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere