RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil venter på Venezuela-nyheter

Sist oppdatert:
Statoil og konsernsjef Olav Fjell håper fortsatt på en tildeling av Deltana-blokkene i begynnelsen av februar, mens produksjonen fra lettoljeanlegget Sincor tidligst kan komme igang igjen i slutten av måneden
Den hardpressede venezuelanske presidenten Hugo Chavez sa for en uke siden at tildeling av gassblokkene på det enorme gassfeltet Deltana Plattform kunne skje denne uken.

- Vi håper stadig på en tildeling i begynnelsen av denne måneden, sier informasjonssjef Kai Nielsen i Statoils divisjon for Internasjonal undersøkelse og produksjon til iMarkedet fredag.

Han opplyser at de ikke har fått noen nye signaler fra Venezuela rundt tildelingstidspunktet, utover begynnelsen av februar.

Statoil ligger an til å bli tildelt to av de fem naturgassblokkene på Deltana Plattform. Konsernet konkurrerer med TotalFinaElf om den ene, mens selskapet er alene innstilt til den andre. Opprinnelig skulle blokkene ha blitt tildelt rett før jul, men på grunn av generalstreiken som har rammet landet i to måneder har prosessen blitt utsatt,

Sincor-produksjonen må vente

iMarkedet meldt sist fredag at venezuelanske myndigheter har igangsatt studier for å sjekke sikkerheten for utskipning av olje fra lettojeanlegget Sincor. Arbeidet er startet med tanke på å få i gang igjen produksjonen av syntetisk lettolje ved anlegget.

Nielsen bekrefter i dag overfor iMarkedet at et slikt arbeid er satt i gang, men det vil ikke gi en oppstart av anlegget med det første.

- Det er ikke slik at det ene leder direkte til det andre, sier Nielsen, som håper på en oppstart tidligst mot slutten av måneden, men presiserer at det er høyest usikkert.

- Vi er dessverre ikke herre over situasjonen, konstaterer Nielsen.

Skipningen av olje fra de bred full lagrene tilknyttet Sincor har heller ikke kommet i gang foreløpig. Lagrene er nødt til å senkes før anlegget, som produserer inntil 190.000 fat syntetisk lettolje pr. dag, kan startes opp.

Statoil eier 15 prosent av prosjektet, som omfatter utvinning av tungolje på land i Zuata i Orinoco-beltet, transport og oppgradering av tungoljen til en lett olje med lavt svovelinnhold. De to andre eierne i anlegget er TotalFinaElf med 47 prosent og statsoljeselskapet PDVSA med 38 prosent.

Les også:
Statoils Venezuela-produksjon vurderes restartet
Statoil nær Deltana-tildeling

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere