RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil ventet i Jemen

Sist oppdatert:
Større oljeselskaper med Statoil og franske Total i spissen er ventet som deltagere i den kommende lisensrunden i Jemen.
Jemen som er den fattigste av araberstaten på den arabiske halvøy skal senere i år gjennomføre sin første rene lisensrunde offshore. Den er ventet å trekke til større oljeselskaper enn det som har vært vanlig de siste årene i forbindelse med lisensrundene.

Blant annet skal Statoil og franske Total være blant de store selskapene som har vist interesse for den kommende runden.

- Statoil har vist en interesse, og vil være med i den neste runden, sa oljeminister Khalid Bahah til Dow Jones Newswires lørdag i et intervju.

Ifølge Bahah håper Jemen å kunne dra inn 600 millioner i form av investeringer tilknyttet offshorerunden.

Budene skal sendes inn en gang i andre halvår i år og det 10 blokker på landets sokkel som vil bli lagt ut.

Jemen sliteri likhet med flere andre oljeproduserende land med en fallende produksjon. I Første kvartal falt ifølge Dow Jones, landets produksjon til 350.000 fat per dag, fra nivåer over 400.000 de første månedene av 2006.

Jemen har så langt i sin oljehistorie delt ut 40 blokker, men kun 12 av disse er i produksjon, blant annet tre av blokkene hvor norske DNO er involvert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere