RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil vil øke satsning i Venezuela

Sist oppdatert:
Venezuelas regjering, med Hugo Chavez i spissen, melder nå at utenlandske selskaper kan komme til å investere en milliard dollar i utvikling av nye ojefelt i landet, og blant dem er Statoil
Det opplyste energiminister Tafael Ramirez til det statlige nyhetsbyrået Venpres i går. Han nevnte ExxonMobil, Shell, TotalFinaElf og norske Statoil som selskaper som har uttrykt interesse for å utvikle en rekke nye oljefelt som er funnet av statsoljeselskapet Petroleos de Venezuela (PDVSA).

Ramirez beskriver funnene, som omfatter Tomoporo-feltet, som signifikante. Tomoporo-feltet skal kunne produserer omkring 1,5 milliard fat olje.

Venezuela trenger desperat nyinvesteringer etter at generalstreiken som varte i nesten tre måneder i vinter, har sendt landet langt ned i resesjonsdalen. Olje utgjør halvparten av landets inntekter.

Generalstreiken rammet landets oljeproduksjons hardt, men den skal nå ligge et sted mellom 2,5 og 3 millioner fat pr. dag, mot 3,1 millioner fat daglig før streiken brøt ut 2. desember.

Statoil er allerede aktiv i Venezuela, og skal bygge ut en gassblokk offshore Venezuela, som selskapet ble tildelt i februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere