RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil vil kjøpe aksjer

Sist oppdatert:
Statoil-aksjen stiger etter en melding om tilbakekjøp av egne aksjer. Les mer her:
Statoil ber i en melding om å kjøpe tilbake egne aksjer. Statoils ambisjon er å utbetale et økende ordinært kontantutbytte. Selskapet hensikt å distribuere til sine aksjonærer, gjennom kontantutbytte og tilbakekjøp av egne aksjer, et beløp i størrelsesorden 45-50 prosent av konsernets årsoverskudd

- I det enkelte år kan imidlertid summen av kontantutbytte og tilbakekjøp utgjøre en høyere eller lavere andel av årsoverskuddet enn 45-50 prosent, avhengig av selskapets vurdering av forventet kontantstrømutvikling, investeringsplaner, finansieringsbehov og hensiktsmessig finansiell fleksibilitet, heter det i meldingen fra Statoil.

Statoils Investor relations Lars Troen Sørensen sier til iMarkedet.no at det ikke er noen endring i størrelsen i utbytte-politikken. Han sier imidlertid at endringen innebærer at Statoil nå vil øke tilbakekjøp av egne aksjer.

Statoil-aksjen steg kraftig mandag morgen. Etter 20 minutters handel var aksjen opp 1,7 prosent. Bakgrunnen for oppgangen var tilbakekjøpsmeldingen og en sterk oljepris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere