*Nettavisen* Nyheter.

Statoil vurderer flytende plattform i Barentshavet

Harstad (NTB): Statoil vurderer å bygge ut Skrugard-funnet i Barentshavet med en flytende produksjonsenhet.

En slik produksjonsenhet vil ha kapasitet til prosessering og transport også fra andre prospekter i området, opplyser Statoil.

Statoil er operatør med en eierandel på 50 prosent i Skrugard. ENI Norge har 30 prosent og Petoro har 20 prosent. En studie fra Statoil og partnerne viser at en flytende produksjonsenhet vil gi en rask og kostnadseffektiv utvikling av Skrugard-funnet.

En flytende produksjonsenhet vil ha plass til eget oljelager og mulighet for offshore-lasting med en produksjonskapasitet på 95.000 fat olje per dag.

- Vi bygger på egen og partnernes erfaring og tar med oss læringen fra Goliat og hurtigutbygginger. Skrugard vil i hovedsak bli basert på kjent teknologi, og vi tar høyde for værharde områder. Prosjektteamet vil lokaliseres i Harstad med unntak av anleggsdelen, som er lagt til Oslo, opplyser direktør for Skrugard-utviklingen, Erik Strand Tellefsen.

Statoil og partnerne skal nå samle inn en rekke data om vær, bølger og grunnforhold i området.

Skrugard ligger på 350 meters dyp i Barentshavet, om lag 100 kilometer nord for Snøhvit, 150 kilometer fra Goliat og 230 kilometer fra Melkøya. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag