RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil vurderer strøm til oljefeltene på Utsirahøyden

Stavanger (NTB): Statoil og de andre operatørene for feltene på Utsirahøyden i Nordsjøen vil utrede mulighetene for å forsyne plattformene med strøm fra land.

Dette omfatter de nye feltene Johan Sverdrup, Dagny, Draupne og Luno. Utsirahøyden kan være egnet for elektrifisering på grunn av stort effektbehov og gunstige avstander og vanndybder, opplyser Statoil.

Studien ledes av Statoil, som også har med seg operatørene Lundin og Det norske oljeselskap, samt øvrige rettighetshavere. Det er Olje- og energidepartementet som har tatt initiativ til å få mulighetene utredet.

Johan Sverdrup-feltet er det nye navnet på Aldous/Avaldsnes, det enorme funnet som ble kjent i fjor. Funnet kan være på hele 3,3 milliarder fat olje, like stort som Ekofisk.

Miljøstiftelsen Zero er glad for at Statoil vil utrede saken, skriver Aftenbladet. Zero mener operatøren Lundin ikke bør få bygge ut Luno-feltet før studien er klar.

- Vi mener at denne søknaden ikke kan ferdigbehandles uten at studien om elektrifisering av hele området er ferdig utredet, sier rådgiver Kari Elisabeth Kaski. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere