RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoils Algerie-kjøp i boks

Sist oppdatert:
Statoils kjøp av 49 prosent av BPs andeler i det store gassprosjektet In Salah i Algerie er sluttført, etter at EU nå har godkjent kjøpet
EU-kommisjonen har kommet til at kjøpet er i henhold til EUs regelverk. Dermed blir avtalen mellom Statoil og oljegiganten BP inngått i juni kommersielt gyldig.

Statoil overtar dermed 49 prosent av BPs andel i tørrgassfeltet In Salah og 50 prosent av andelen i gasskondensatfeltet In Amenas.

Begge avtalene er fra før godkjent av Sonatrach, Algeries statlige olje- og gasselskap i oktober. In Salah måtte i tillegg underlegges godkjennelse fra EU, som nå altså er på plass.

Avtalen må også godkjennes av det algeriske energi- og gruvedepartementet, Algeries tilsynsmyndighet for olje- og
gassindustrien.

Kjøpssummen for In Amenas ble betalt i oktober og for In Salah i desember. Avtalt kjøpesum for andelene i de to prosjektene er 740 millioner dollar.

Statoil får interesser på 31,85 prosent i kontrakten for inntektsdeling i In Salah og 50 prosent i kontrakten for produksjonsdeling i In Amenas.

Statoils andel av reservene på de to feltene er beregnet til brutto (equity) 944 millioner fat oljeekvivalenter. Dette tilsvarer 300-400 millioner fat oljeekvivalenter i nettoreserver (entitlement).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere