RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoils gassfunn i Tanzania større enn Snøhvit

Sist oppdatert:
Stavanger (NTB): Statoil har gjort et nytt stort gassfunn utenfor kysten av Tanzania. Til sammen er Statoil-funnene i det østafrikanske landet større enn gassforekomsten på Snøhvit.

Det siste funnet ble gjort sammen med partneren ExxonMobil i Lavanibrønnen i blokk 2 i Tanzania. Statoil opplyser at funnet er på 3 billioner kubikkfot tilstedeværende gass.

Samtidig opplyser Statoil at de har funnet ytterligere 1 billion kubikkfot gass i et sidesteg til Zafarani-funnet i samme blokk. Dette kommer i tillegg til gassfunnet på 5 billioner kubikkfot som Statoil kunngjorde i februar. Funnene tilsvarer om lag 1,5 milliarder fat oljeekvivalenter.

- Til sammen er funnene i Tanzania større enn Snøhvit. Vi regner med at det vil være høy utvinningsgrad, sier pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Det siste funnet er gjort i et sandsteinreservoar som den norske olje- og gassgiganten mener er av god kvalitet med høy porøsitet og gode gjennomstrømningsegenskaper.

- Totalt er funnene et viktig steg videre mot en mulig fremtidig gassutbygging i Tanzania, sier Tim Dodson, Statoils konserndirektør for leting. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere