RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoils Mikkel-felt billigere enn planlagt

Sist oppdatert:
Utbyggingen av det Statoil-opererte Mikkel-feltet i Norskehavet ble 20 prosent billigere enn grunnlaget i planen for utbygging og drift som ble godkjent i 2001
Leveransene fra gass- og kondensatfeltet starter 1. oktober.

Totale investeringer i undervannsfeltet ligger an til å bli rundt 1,85 milliarder kroner. Det er over 500 millioner kroner mindre enn det som ble lagt til grunn i planen for utbygging og drift.

Kapasiteten på gassanlegget på Kårstø i Rogaland er utvidet for å kunne ta inn Mikkel-gassen. Utvidelsen ble 30 prosent billigere enn det opprinnelige budsjettet på 1,1 milliarder kroner. Statoil, som er teknisk driftsansvarlig for anlegget, har gjennomført utbyggingen på vegne av operatøren Gassco, skriver Statoil i en melding.

- Vi har klart å redusere kostnadene ved å utnytte felles ressurser sammen med Åsgard for plattformmodifikasjoner og undervannsoperasjoner. Vi har også utviklet en del enklere metoder enn det som var planlagt, skriver Harald Vandbakk, prosjektleder for Mikkel, i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere