RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoils tillitsvalgte spent på terrorrapport

Stavanger (NTB): Torsdag presenteres Statoils rapport om terrorangrepet mot gassanlegget i In Amenas. De ansatte er spent på om selskapet innfrir løftene om å være åpne og kritiske.

Klokka 12 torsdag legger granskningsleder Torgeir Hagen fram hovedkonklusjonene i rapporten på hovedkontoret til Statoil på Fornebu. På Forus i Stavanger sitter flere av de tillitsvalgte med høye krav og forventninger til konklusjonene:

- Før vi kan kommentere innholdet må vi først få lest rapporten. Men vi har store forventninger til granskningsgruppa. De har lovet å være frie og åpne i hele prosessen, kritiske og uavhengige. Vi håper de har klart alt det, sier YS-leder Bjørn Asle Teige i Statoil til NTB.

Det er Statoils styre som har fastsatt mandatet til gruppa, som har vært å fastslå hva som skjedde før, under og etter terrorangrepet på In Aménas. I tillegg ønsket de å sette Statoil i stand til videre forbedring innen sikkerhet mot eksterne trusler, risikovurderinger og kriseberedskap.

Etter framleggelsen vil styreleder Svein Rennemo og konsernsjef Helge Lunde vil redegjøre for Statoils vurderinger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere