*Nettavisen* Nyheter.

Statsadvokat: – Meget klanderverdig av Monika-varsler

VARSLET: Politimannen Robin Schaefer sa fra om det han mente var kritikkverdige forhold i etterforskningen i Monika-saken. Bildet er fra da han mottok Fritt Ords Pris for 2015 tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien i Rogaland kritiserer varsler Robin Schaefer.

16.06.15 00:06

Grønlien mener «det sier seg selv» at ikke politifolk kan få lov til å blande seg i saker de ikke har noe med.

Schaefer «har begått en rek

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet mener den åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble drept av sin tidligere stefar i 2011. Foto: Privat (NTB scanpix)

ke handlinger som er meget klanderverdige og som normalt ville medført reaksjoner», skriver Grønlien til Riksadvokaten, ifølge Bergens Tidende.

Les også:Får 100.000 i bot etter Monika-saken

Les også:Krever erstatning fra politiet

Les også:Varsleren: – Det er en grense for hvor mye urett jeg kan se andre tåle

Fakta

Monika-saken

Alle de elleve statsadvokatembetene i landet er bedt om å uttale seg etter at Riksadvokaten kom med sterk kritikk av hvordan politiet i Hordaland etterforsket Monika-saken. Den åtte år gamle jentas dødsfall ble først henlagt som selvmord, men saken ble tatt opp igjen og ekskjæresten til Monikas mor siktet for drap, etter at Schaefer varslet. Han tok den først opp internt, men gikk til slutt til morens bistandsadvokat og til Bergens Tidende.

– Han lekker opplysninger til blant annet pressen, han legger sin rapport inn i saksdokumentene, skriver Grønlien. Han mener Schaefer opptrer «som om han har eierskap til saken til tross for at han ikke engang var en del av etterforskningsgruppen.» Det skjer også etter at varsleren ble bedt om ikke å blande seg inn i etterforskningen, skriver Grønlien videre.

Statsadvokaten mener Schaefers opptreden ikke kan godtas bare fordi utfallet ble slik det ble. I stedet mener han varsleren burde gått til statsadvokaten i Hordaland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.