RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsadvokat får 18.000 kroner i bot

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Den sterkt berusede statsadvokaten som natt til søndag 11. november holdt fast en kvinne i en taxi fordi han trodde hun hadde stjålet mobilen hans, har fått 18.000 kroner i bot for hendelsen.

Til VG Nett sier statsadvokaten, Olav Helge Thue, at han har lest forelegget og bestemt seg for å vedta det.

Den erfarne statsadvokaten er blant annet kjent fra Orderud-saken, der han var aktor. Han har tidligere vært leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

Episoden skjedde i Oslo sentrum da den svært berusede mannen satte seg inn i en taxi og tok tak i kvinnen som var der, angivelig for å holde henne fast til politiet kom og kunne oppklare en sak om en forsvunnet mobiltelefon.

Da lovens lange arm dukket opp, var det derimot statsadvokaten selv som måtte følge med og overnatte i fyllearresten.

Kvinnen i 30-årene som satt i bilen sier at hun ikke hadde hatt noen kontakt med mannen før episoden skjedde. Overfor VG har hun beskrevet statsadvokatens oppførsel som «aggressiv og intens».

Nå har Vestfold politidistrikt, som har etterforsket saken, gitt mannen et forelegg på 18.000 kroner for legemsfornærmelse og forulemping i beruset tilstand. I beløpet er også kvinnens erstatningskrav tatt med.

Statsadvokaten har hatt skrivebordstjeneste og ikke vært i retten mens politiet har undersøkt episoden nærmere. Han har lagt alle kort på bordet og unnskyldt sin oppførsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere