*Nettavisen* Nyheter.

Statsadvokat mener politistudenter kan for lite

Oslo (NTB): Statsadvokat Stein Vale, som har vært ekstern sensor for Politihøgskolen i ti år, er bekymret over politistudentenes kunnskapsnivå. Han tviler på om enkelte har bestått kravene i norsk.

Før sommeren rettet Vale 21 eksamensbesvarelser, som har gjort ham bekymret for studentenes kunnskapsnivå, skriver Klassekampen.

«Med denne henvendelsen ønsker jeg å uttrykke en bekymring over en tydelig reduksjon i det faglige nivået i strafferett, straffeprosess og ordensjuss», skriver Vale i et bekymringsbrev til rektoren ved Politihøgskolen (PHS), som Klassekampen har fått tak i.

Statsadvokaten skriver videre at han vurderte å ta kontakt med skolen om det fallende kunnskapsnivået allerede i fjor. Etter årets eksamensrunde er han styrket i sin oppfatning.

Selv om Vale understreker at enkelte studenter fortsatt leverer «fremragende prestasjoner», er konklusjonen at for mange studenter ikke innfrir krav som stilles etter første år.

Et av dem er at studentene skal kunne utføre etterforskning som skaffer påtalemyndigheten tilstrekkelig grunnlag for avgjørelser i straffesaker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.