RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsadvokater vil ha strengere terrorstraffer

Oslo (NTB): Seks års fengsel for terrorplanlegging er for lite til å skremme enkeltpersoner fra å planlegge terroraksjoner, mener Statsadvokatembetet. De vil doble strafferammen.

Det nasjonale statsadvokatembetet skriver i en høringsuttalelse at «Norge må ha en hensiktsmessig lovgiving som gjør oss i stand til så bredt som mulig å forebygge eller ramme enhver form for terrorrelatert virksomhet», skriver VG.

- Vi mener at strafferammen må dobles til tolv års fengsel. Terrorplanlegging må tas langt mer alvorlig i Norge etter 22. juli og den ferske terrordommen i lagmannsretten, sier statsadvokat Geir Evanger.

Høringsuttalelsen kommer i forbindelse med at justisminister Grete Faremo (Ap) har sendt ut et lovforslag om å kriminalisere forberedelser til såkalt soloterrorisme.

I forslaget er strafferammen for å delta i terrorforbund 12 års fengsel, men bare seks år for forberedelser på egen hånd.

Statsadvokatembetet får støtte fra Aps Jan Bøhler, som er nestleder i Stortingets justiskomité.

- Jeg er helt enig i at strafferammene for forberedelse til terror må vurderes nøye, og jeg støtter langt på vei forslaget fra Evanger, sier Bøhler.

For politiet er det stor forskjell på seks og tolv års strafferamme. Med en strafferamme på tolv år kan de blant annet benytte etterforskningsmetoder som romavlytting og annen avlytting. Med strafferamme på under ti år kan slike metoder ikke benyttes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere