RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsansatt hadde tom hjerne

Sist oppdatert:
Det er nesten ingenting igjen av hjernen til franskmannen som i åresvis har levd et velfungerende liv som ansatt i staten.

(iBergen.no) En hjernescan av den 44 år gamle mannen viser at store områder av hodet er fylt med væske, istedenfor hjernemasse, skriver Ananova.

Jobbet som statsansatt
Trass i den lille hjernen har mannen levd et normalt liv med både kone, to barn og en jobb i staten.

44-åringen oppsøkte et sykehus i forbindelse med en mild svekkelse i venstrefoten, da den knøttlille hjerne ved en tilfeldighet ble oppdaget.

Idet doktor Lionell Feuillets ved Universite de la Mediterranee i Marseille undersøkte mannens forhistorie som pasient, oppdaget han at mannen som barn hadde fått tappet hodet for væske. Oppdagelsen førte til et røntgenbilde av hodet hans, som avslørte den sjokkerende sannheten.

Hodet hadde enormt forstørrede væskekamre, som vanligvis fungerer som en pute for hjernen og beskytter den mot støt og slag.

Ikke psykisk utviklingshemmet
I en påfølgende IQ-test scoret han 75 poeng, noe som er lavere enn gjennomsnittet på 100, men over grensen for det man definerer som psykisk utviklingshemmet.

- Det jeg finner mest utrolig den dag i dag, er hvordan hjernen kunne takle noe som man skulle tro ikke var forenelig med liv, sier hjernespesialist doktor Max Muenke ved National Human Genome Research Institute, til Ananova.

Han konkluderer med at en sakte endringsprosess over svært lang tid har gjort det mulig for mannens hjerne å tilpasse seg, ved å la andre deler av hjernen overta funksjoner til de delene som forsvinner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere