*Nettavisen* Nyheter.

Statsansatt i retten for korrupsjon

Skal ha mottatt bestikkelser fra en leverandør.

25.02.09 11:49

(iBergen.no) Mannen, som er avdelingsleder i en statsbedrift, må møte i retten etter at han nektet å vedta et forelegg på 15.000 kroner.

- Smøring
I løpet av forsommeren 2006 mener politiet han mottok en kostbar gjenstand fra en leverandør til statsbedriften. Mannen var ansvarlig for forhandlingene om en lukrativ avtale for selskapet og skal ha blitt tilbudt personlige fordeler.

Ifølge forelegget skal han ha takket ja til smøretilbudet og mottatt gjenstanden, som har en verdi på 40.000 kroner.

- Jeg betalte
Men ifølge avdelingslederen fikk han aldri gjenstanden gratis.

- Nei, jeg betalte faktisk for den og det har jeg kvitteringer på. Jeg fikk den til innkjøpspris og betalte også omkostningene. Til sammen sparte jeg mellom 2000 og 3000 kroner. Politiet mener det er korrupsjon, men det godtar jeg ikke. Jeg har aldri mottatt bestikkelser og selskapet tilbød meg heller aldri bestikkelser, sier mannen til iBergen.no.

Dømt for korrupsjon
Direktøren i leverandørselskapet ble for få år siden dømt til to års fengsel for korrupsjon og økonomisk utroskap i en annen del av landet. Korrupsjonen dreide seg om tilsvarende tilbud som bergenseren fikk.

- Men så vidt jeg har forstått dreide dette seg om at firmaets samarbeidspartnere fikk ting gratis fra firmaet. Slik var det ikke i mitt tilfelle, sier den korrupsjonssiktede lederen.

- Har lært en lekse
Han framholder at firmaet ikke fikk noen fordeler som leverandør til statsbedriften og at det heller ikke har gått penger fra statsbedriften til firmaet. At det hele endte med politietterforskning kom som lyn fra klar himmel.

- Jeg blir veldig overrasket om dette kan betegnes som korrupsjon. Jeg kan forstå at politiet stiller seg spørsmål om dette, men det jeg ikke forstår er at de ikke følger opp resultatene av sin egen etterforskning. Nå ser jeg veldig fram til å få avklart dette i retten, sier han.

Saken skal opp for Bergen tingrett i begynnelsen av juni.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag