RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsansatte fløy 6.712.000.000 kilometer i 2009

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Og antallet statsansatte på utenlandstur øker.

Et gjennomsnitt viser at 536 statsansatte er på utenlandsreise hver dag, skriver Aftenposten. I fjor reiste statsansatte til utlandet 196.000 ganger.

I tillegg dro 1200 ansatte på flyreiser innenlands daglig. Det gir en samlet distanse på 6.712.000.000 kilometer bare i løpet av 2009. Noe som tilsvarer 46 turer rundt Jorden hver dag.

Tallene er innhentet fra Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) og viser at statsansattes flyreiser til utlandet økte med 13,5 prosent fra første til andre halvår i fjor.

- Dette er dårlige nyheter og har en elendig signaleffekt. Jeg har ingen tro på at alle disse reisene er nødvendige. Vulkanasken fra Island viste at det er mange møter man kunne vært foruten. Bruk av for eksempel videokonferanse er billigere, mer effektivt og sparer miljøet for utslipp, sier Natur og Ungdom-leder Ola Skaalvik Elvevold.

Han får støtte fra Norges Naturvernforbund. De mener staten kunne brukt videokommunikasjon i mye større grad.

- Det burde også være mulig for statsansatte å reise mer med tog, sier leder Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund til avisen.

I sin nyttårstale opplyste Jens Stoltenberg at staten ville innføre en ordning der de kjøper klimakvoter for statsansatte som reiser med fly utenlands, slik at hver virksomhet skulle betale for sine CO2-utslipp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere