*Nettavisen* Nyheter.

Statskog vil redde fjellreven

Foto: (Statens Naturoppsyn)

Statskog vil nå gå inn i et samarbeidsprosjekt for å redde fjellreven.

24.08.05 12:13

«Prosjekt Fjellrev» tar mål av seg å sikre den norske fjellrevens fortsatte eksistens. De andre aktørene i prosjektet er Den Norske Turistforening, Norges Jeger og Fiskerforbund, Norges Naturvernforbund og World Wildlife Fund.

- Vi er glade for avtalen. Statskog er landets største grunneier og sitter på betydelig kompetanse, sier styreleder Per Flatberg i Prosjekt Fjellrev.

Direktoratet for Naturforvaltning har totalt 4,9 millioner kroner til rådighet for fjellrevarbeidet i år. Av dette fikk Prosjekt Fjellrev kun 20.000 kroner. Derfor kommer Statskogs inntreden veldig beleilig.

- Fjellreven er en av de mest truede dyreartene i landet. Av de små bestandene av fjellrev som er tilbake, finnes de fleste på Statskogs grunn. Som stor statlig grunneier, mener vi det er viktig og riktig at vi gir støtte til arbeidet for å berge fjellreven.

- Å bidra til å sikre biologisk mangfold og bevare villmarkspregede områder er dessuten bærende deler av Statskogs strategi, sier informasjonssjef Bjørn Tore Hals i Statskog SF.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.