Gå til sidens hovedinnhold

Statsmininsteren mot mobbing

Torsdag var Haugen skole vertskap for statsminster Kjell Magne Bondevik, i forbindelse med undertegnelsen av nytt Manifest mot mobbing.

Haugen: Sammen med Utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet, Halvdan Skard, Helga Hjetland og Loveleen Rihol Brenna undertegnet statsministeren manifestet foran en fullsatt samlingssal på Haugen skole.

Viktig standpunkt

- Voksne som ikke griper inn overfor mobbing har ikke forstått sitt ansvar, sa Bondevik til de fremmøtte. Første gang Manifest mot mobbing ble undertegnet var 23. september 2002. Ved å undertegne manifestet forplikter partene seg til å arbeide for en felles visjon om nulltolleranse for mobbing.
- Dette arbeidet handler om å engasjere seg i hverdagen. Selv om Manifestet har bidratt til å redusere mobbingen i skolen, kan vi ikke si oss fornøyd. Vi må fortsette arbeidet dag for dag, sa statsministeren. Regjeringen, Foreldreutvalget for grunnskolen, KS og Utdanningsforbundet er alle involvert i arbeidet frem til 2007.

Prisutdeling

I tillegg til å skrive under Manifestet fikk statsministeren i oppgave å dele ut tre priser til ungdomsskoler som hadde deltatt i en konkurranse ved å komme opp med hvert sitt kulturuttrykk mot mobbing. De tre beste bidragene ble tildelt 50.000 kroner hver, og jubelen stod i taket da det ble klart at Harestua ungdomsskole stakk av gårde med førstepremien for sin kortfilm. På andreplass kom Naustdal barne- og ungdomsskole og Bakkeløkka ungdomsskole stakk av med tredjeplassen.
- Bidragene vi fikk inn til konkurransen viser at alle deltakerne har vunnet på å delta. Arbeidet med konkurransen har engasjert mange hundre elever over hele landet mot mobbing, sa statsminister Kjell Magne Bondevik. Forfatter og Haugerudgutt, Klaus Hagerup, har ledet juryen som foruten ham selv bestod av Inger Aguilar fra Antirasistisk senter, Nissa Nyberget, artist og ungdomsarbeider Orji Okoroafor, Marte Spurkland fra NRK og Frode Skage Ullebust fra Barneombudet.
-Det var en tøff jobb å velge tre vinnere blant alle de gode bidragene. Harestua skole utmerket seg ved å lage en uhyre original og profesjonell film. Naustdal skoles bidrag forener kollektiv innsats med personlig engasjement på en forbilledlig måte. Og Bakkeløkka skoles film var sterk og ga et enhetlig kunstnerisk uttrykk. Bidragene har vært utrolig bra. Vi har sett veldig mye film for å si det sånn, smilte Hagerup.

Spente barn

Barna ved Haugen skole var godt forberedt på besøk fra regjeringen, og stod klare både før og etter arangementet for å sikre seg en autograf fra statsministeren.
- Jeg fikk ikke autografen nå, men jeg skal prøve å få den når han går igjen, fortalte eleven Kristian til Lokalavisen Groruddalen, mens han stod forventningsfullt oppstilt ved statsministerens bil og ventet.

Reklame

Best i test påskeegg 2021