Gå til sidens hovedinnhold

Statsminister omtales som «flørtende blondine»

Britisk tabloidpresse «graver dypt» i Gucci-Helles fortid.

En hel verden fikk med seg at Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt (46), tok en såkalt «selfie» sammen med USAs president, Barack Obama, og Storbritannias statsminister, David Cameron, under minnemarkeringen for Nelson Mandela i Sør-Afrika tirsdag.

En fotograf fra det franske nyhetsbyrået AFP fikk foreviget øyeblikket, og bildet viser at trioen åpenbart hygget seg.

Den britiske tabloidavisen Daily Mail slår følgende opp på sin førsteside torsdag: «Camerons flørtende blondine og selfiens tilbakeslag».

Videre skriver tabloidavisen at Thorning-Schmidts «sexy garderobe har gitt henne kallenavnet Gucci-Helle i hennes hjemland Danmark».

Avisen skriver at hun har en figur man gjerne forbinder med en fotballkone eller en modell, og ikke en statsminister.

Sexappell
Videre skriver avisen at hun bruker sitt sexappell for hva det er verdt, og at denne sexappellen nærmest sikkert bidro til hennes valgseier i 2011. Daily Mail skriver at ordet «naken» var det ordet som ble mest brukt ved siden av hennes navn i googlesøk under det danske valget.

«Det er imidlertid uklart om velgerne forventet å finne nakenbilder av henne på internett - eller om de rett og slett håpet å gjøre det,» skriver Daily Mail.

Tabloidavisen skriver også at hun ifølge danske medier er «besatt av Botox».

Thorning-Schmidt er gift med Stephen Kinnock, som er sønnen av tidligere Labour-leder i Storbritannia, Lord Kinnock.

Ektemannen har en toppjobb i World Economic Forum og bor i Sveits. Den britiske avisen Daily Mail omtaler også i torsdagens artikkel at det har gått rykter om at ektemannen er biseksuell eller homofil.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Bilder kan lyve
På sosiale medier har det blitt spekulert på om USAs førstedame Michelle Obama ble sint og irritert på presidenten fordi han tilsynelatende «flørtet» med den danske statsministeren. Pressefotografen bak selfie-bildet av de tre regjeringssjefene, Roberto Schmidt, sier imidlertid at bilder kan lyve.

- I ettertid leste jeg på sosiale medier at Michelle Obama virket ganske plaget av å se den danske statsministeren ta bildet. Men bilder kan lyve. I virkeligheten, bare noen sekunder tidligere, spøkte førstedamen med dem som satt rundt henne, inkludert Cameron og Schmidt. Hennes morske blikk ble fanget opp ved en tilfeldighet, skriver pressefotografen Roberto Schmidt i en blogg.

Obama, Cameron og Thorning-Schmidt har senere fått massiv kritikk på sosiale medier for at de moret seg med en «selfie» under minneseremonien til Mandela.

Den såkalte «selfien» ble tatt da seremonien hadde vart i to timer. Pressefotografen, som fulgte USAs president med argusøyne under seremonien, sier trioen ikke skilte seg ut fra resten av forsamlingen.

- På alle kanter rundt meg i stadionet var det sørafrikanere som danset, sang og lo for å hedre deres avdøde leder. Det var mer som en karnevalsatmosfære, og overhodet ikke makabert, skriver han.

- Det var en veldig avslappet atmosfære. Jeg så ikke noe sjokkerende i min søker. Uavhengig om man er USAs president eller ikke. Vi er i Afrika, skriver fotografen.

- Ikke upassende
Thorning-Schmidt har selv uttalt i ettertid at hun ikke syntes «selfien» var upassende, melder nyhetsbyrået Ritzau.

- Nei, det var ikke upassende. Det ble tatt veldig mange bilder av Obama den dagen, og jeg synes bare det var litt gøy, sier Thorning-Schmidt.

- Og det viser kanskje også bare, at når stats- og regjeringssjefer møtes, så er vi jo også bare mennesker som har det gøy sammen, sier Thorning-Schmidt.

David Cameron fikk selv gjennomgå i en spørretime i det britiske parlamentet onsdag, da en britisk parlamentariker ville vite om han «hadde funnet muligheten til å diskutere internasjonal mobilbruk med noen andre europeiske regjeringssjefer i løpet av de siste dagene». Svaret kan du lese her.

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken