RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsministeren avslører:

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)
- Vi gjør uendelig mange flere feil enn dere får med dere, ertet Jens Stoltenberg under journalisttreff.

Jens Stoltenberg tok bladet fra munnen under møtet med Oslojournalister på deres ølhull Stopp Pressen i VG-bygget.

Statsministeren fikk fint lite spørsmål fra de mange journalistene som hadde møtt opp for å høre ham prate under møtet til Oslo Journalistklubb onsdag kveld. Det betydde ikke at dette ble en taus kveld, for Statsministeren hadde mye på hjertet, skriver Journalisten.

Ikke stilt til veggs
- Vi i regjeringen er ikke feilfrie. Vi gjør uendelig mange flere feil enn de dere vet om, fortalte han muntert. Han fulgte derimot ikke opp med å servere gratisskandaler. De må journalistene grave opp selv.

Og selv om noen journalister i forsamlingen kanskje brant inne med et og annet de gjerne skulle konfrontere Stoltenberg med, skjedde det ikke under møtet i Oslo Journalistklubb. Ingen gravende journalister ønsker å vise kortene sine gjennom åpne spørsmål.

Og akkurat det ergrer Stoltenberg som helst ønsker å spare tid ved å gjennomføre pressekonferanser med mange spørsmål i plenum.

– Det er litt spesielt at jeg må prate med alle journalistene, en etter en, etter pressekonferansene. Det hadde vært bedre hvis jeg snakket med alle samtidig (...) Men nå er det jo nesten ingen som åpner munnen under pressekonferansene, alt skal tas i etterkant, sa han.

For øvrig...
...sa Stoltenberg følgende om dobbeltmoralen: - Jeg blir litt irritert når enkelte medier skriver at de er prinsipielt imot statsstøtte, mens de selv nyter godt av en betydelig statsstøtte i form av momsfritak.

og pressens uavhengighet: - Dere er harde mot alle, også mot makta. Og det skal dere være. Men det er en ting dere må bli enda mer bevisst på og det er hvordan andre bruker sakene dere lager (...) Vi ser litt for ofte at journalister blir bevisst brukt av dem til å lage saker. Slike grupper har ofte har vikarierende motiver og egentlig en helt annen dagsorden enn den journalistene formidler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere