*Nettavisen* Nyheter.

Statsministeren bekrefter redegjørelse

Oslo (NTB-Per Christensen): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bekrefter overfor Stortingets presidentskap at han vil holde en redegjørelse om regjeringens oppfølging av 22. juli-rapporten.

14.08.12 13:35

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) mottok tirsdag et brev fra Stoltenberg, der han ber om å få holde en muntlig redegjørelse og at den vil bli holdt for medlemmene av det sittende Storting.

- Dette vil skje så raskt som mulig, men det blir ikke i denne uken. Neste uke er derimot en mulighet. Det er jo en praktisk side ved å få alle 169 representanter inn på kort tid, sier Andersen til NTB.

Statsministerens kontor stiller seg undrende til den framstillingen som de borgerlige partiene prøver å gi om at det er de som nærmest har innkalt statsministeren til Stortinget ved å be om et hastemøte.

Frps leder Siv Jensen sa tirsdag til flere medier at hun ville gå til stortingspresidenten og be om et hastemøte for å drøfte den situasjonen som er oppstått etter kommisjonens rapport. Hun vil spesielt høre hvordan statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ser for seg arbeidet med å følge opp kommisjonens anbefalinger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.