FORSAND (Nettavisen:) I Høyre-podkasten Stortingsrestauranten sa Frps stortingsrepresentant Erlend Wiborg at det var en 50 prosents sjanse for at Frp fortsatt satt i regjering til høsten.

- Femti-femti. Ikke noe mer enn det, sa Wiborg til podkast-vertene Henrik Asheim og Peter Christian Frølich.

Til NRK utdypet Wiborg at svaret handlet om partiets resultater i regjering og gjennomslag for Frps partipolitikk.

Les også: Solberg: – En vittig og morsom politiker

Nektet å kommentere

Da Nettavisen tirsdag spurte statsminister Erna Solberg om hun ville kommentere saken, sa hun blankt «nei». Solbergs medierådgiver fulgte opp med å si at statsministeren kun ønsket å snakke om saker relatert til hennes tur til Preikestolen.

Frp har flere ganger uttrykt at bompengesaken sliter på partiet, og før fellesferien ble det kalt inn til krisemøte om saken i landsstyret. Der ble det vedtatt seks punkter med bompengekrav til Frp-statsrådene.

Abid Raja (V) er parlamentarisk nestleder i et av de tre partiene Frp regjerer sammen med. Venstre-toppen ønsker ikke å tallfeste hvor sannsynlig det er at Venstre er i regjering til høsten, og nøyer seg med å si at partiet er fornøyde med gjennomslagene de får.

- Vi i Venstre er veldig fornøyde med gjennomslagene vi får, og så noterer jeg meg at Frp ikke er så fornøyde - men det må de gjøre opp på kammerset, sier Raja.

- Hva tenker du om at Frps regjeringsdeltakelse står på så tilsynelatende usikker grunn?

- Vi er fornøyde med gjennomslagene vi får, og så hører jeg jo at Frp ikke er så fornøyde med det, men dem om det, sier Raja.

Les mer: Wiborg: – 50 prosent sjanse for at Frp går ut av regjering

Les også: Revy om norske politikere skaper reaksjoner