*Nettavisen* Nyheter.

Statsministerkandidat trekker seg i Tunisia

Tunis (NTB-AFP): En avtale mellom Tunisias viktigste partier om å få slutt på en langvarig krise, står i fare for å rakne etter at mannen partene var enige om som statsminister, trakk seg fredag.

Mustapha Filali, som er 92 år gammel og var landbruksminister i en av regjeringene til den avsatte presidenten Habib Bourguiba, kom på andre tanker etter at han først hadde sagt ja.

Forsøkene på å overtale Filali til å si ja, er et tegn på hvor vanskelig det er for islamistene og den sekulære opposisjonen å finne fram til en kandidat begge kan være enige om.

Fethi Ayadi, en av lederne i det islamistiske regjeringspartiet Ennahda, sier at de fortsatt ikke har gitt opp å overtale Filali til å bli sjef for en regjering bestående av teknokrater.

Filali sier han er for gammel til stillingen, og også på grunn av det omfattende ansvaret og problemene stillingen ville føre med seg for ham.

Avtalen om en teknokratisk regjering kom i stand etter lange forhandlinger som følge av drapet på en opposisjonspolitiker i juli. Det var den sekulære fagbevegelsen som tok initiativet, og den islamistiske regjeringen godtok å trekke seg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.