RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsråd: Fullmakt til norsk bidrag i kampen mot IS

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Fredag formiddag kom den formelle fullmakten til å la fem norske stabsoffiserer inngå i koalisjonen mot Den islamske staten (IS) i Irak.

De fem offiserene kan stilles til rådighet «til relevante hovedkvarter som skal planlegge og lede den internasjonale innsatsen mot ISIL i Irak» i inntil tolv måneder, opplyser Forsvarsdepartementet.

– Det er viktig å vise at verdenssamfunnet står samlet i kampen mot internasjonal terrorisme, og at alvorlige menneskerettighetsbrudd ikke tolereres. Regjeringen har besluttet at Norge skal bidra med om lag fem stabsoffiserer, som ved å delta i den militære planleggingen, vil kunne bidra til et styrket beslutningsgrunnlag for en vurdering av eventuelle norske militære bidrag, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H).

De norske offiserene skal i første omgang sendes til Tampa i Florida og skal ta fatt på jobben så raskt som mulig.

Fullmakten er begrenset til Irak, og for at Norge skal kunne bidra militært, må bruken av makt være folkerettslig forankret, understreker departementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere