RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsråd pågrepet for korrupsjon i Irak

Bagdad (NTB-DPA): Iraks tidligere handelsminister Abdel-Falah al-Sudani ble lørdag pågrepet på flyplassen i Bagdad, mistenkt for korrupsjon, melder Al Jazeera.

Sudani tilhører statsminister Nuri al-Malikis Dawa-parti, og trakk seg som statsråd mandag etter at nasjonalforsamlingen anklaget ham for korrupsjon.

Abdel-Falah al-Sudani mistenkes blant annet for å ha stukket unna penger i forbindelse med et større program for import av matvarer til Irak, og for å ansatt slektninger i sitt departement.

Nasjonalforsamlingen skulle etter planen ha stemt over et mistillitsforslag mot ham torsdag, men statsråden valgte å levere sin avskjedssøknad før dette.

To av brødrene hans er også anklaget for å ha tatt imot millioner av dollar i bestikkelser i forbindelse med matvareimport. En av dem ble pågrepet da han forsøkte å flykte fra Irak og sitter i varetekt.

Transparency International rangerer Irak som verdens tredje mest korrupte land, bare forbigått av Somalia og Burma. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere