RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og hotellkongen Petter Stordlaen går offensivt ut for å få flere unge NAV-ere i arbeid.
Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og hotellkongen Petter Stordlaen går offensivt ut for å få flere unge NAV-ere i arbeid. Foto: Øyvinn Myge

Statsråden med klar beskjed: - Bruk mer lønnstilskudd

Sist oppdatert:
- NAV må bli flinkere til å oppsøke arbeidsgivere og inngå avtaler, sier arbeidsministeren.

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) inviterte fredag arbeidsgivere fra Kiwi, McDonald´s, XXL og Nordic Choice.

- Hull i CV-en og mangelfull erfaring betyr ingenting. Vi har flere hundre historier som beviser det i Nordic Choice, uttalte hotellkongen Petter Stordalen etter møtet.

- Jeg inviterte disse kjedene til et møte fordi de gode på å åpne dørene for unge som sliter med å få innpass i arbeidslivet. Jeg ville høre mer om deres erfaringer, sier statsråden - som fullt ut støtter Stordalens oppfordring om å få flere arbeidsgivere på banen.

- Skal ikke lide økonomiske tap

- Jeg er helt enig med Stordalen, oppfordringen går til små og store bedrifter landet rundt, så må vi legge til rette for at dette blir en suksess.

- Hva gjør dere konkret?

- En del bedrifter har nok lyst til å ansette via NAV, men kvier seg. Derfor er det viktig at de ikke lider noe økonomisk tap. Vår klare beskjed til bedriftene er: Bruk mer lønnstilskudd til slike tiltak, sier hun og utdyper at:

- Lønnstilskudd betyr at NAV betaler deler av lønnen når arbeidsgivere ansetter unge som trenger ekstra oppfølging eller tilrettelegging.

Fra venstre: Tidligere arbeidsledig, nå nestleder Abigail Andersen i McDonald’s, Eduardo Jacobsen i McDonald's, Petter Stordalen i Choice, Richard Selmer fra KIWI Bjølsen, arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie og Jon Buxrud i Kiwi.


Totalt 7 milliarder

- Hvor mye penger er dere villige til å bruke på dette?

- Selve tiltaksbudsjettet ER på over 7 milliarder, det inkluderer alle typer tiltak. Men vi vil at NAV skal bruke mer lønnstilskudd, da dette er mer vellykket enn mye annet.

I tillegg er det viktig at NAV blir mer offensive:

- NAV må bli flinkere til å oppsøke arbeidsgivere og inngå avtaler, derfor oppretter vi nå egne «markedsteam» hos NAV som skal ivareta bedriftene, forklarer hun.

Som Stordalen, sier også Hauglie:

- Ta sjanser! Selv om feilansettelser kan forekomme overalt, ser vi at mange som rekrutters fra NAV får fast jobb i bedriftene som tar sjansen på å ansette dem. Vi må bli flinkere til å utnytte talentet og evnene til de unge, oppfordrer statsråden.


Denne artikkelen kan du også lese på polsk.
Informacje na ten temat dostępne są również w języku polskim.

Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere