Statsstøtte til mer kjendisstoff

Når ukebladet Se og Hør kommer to ganger ukentlig, kan de slippe å betale 120-140 millioner kroner i moms. Nå hjelper altså avgiftssystemet til at vi får enda mer sladder og kjendisstoff.

08.09.03 12:13

Det er en uhyre treffsikker og frekk provokasjon Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik nå har pønsket ut.

Som kjent har ukebladene i flere år arbeidet for å slippe å betale merverdiavgift på 24 prosent. Hovedargumentet er at det er en urimelig belastning i forhold til VG og Dagbladet, som slipper.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Vil du kjøpe Se & Hør to ganger i uken?
Ja
Av og til
Aldri

Se resultat

Til tross for at utgavene ligner hverandre mer og mer, må altså en kjøper av eksempelvis Henne ut med 24 prosent mer enn for Dagbladets Magasinet.

Årsaken er politikernes hang til å gripe inn med klattevedtak. Halv merverdiavgift på mat er et godt eksempel. Resultatet er tåpeligheter som at du får halv avgift hvis du tar med deg hamburgeren ut av McDonalds (du har kjøpt en matvare), mens du må betale 24 prosent hvis du spiser den innendørs (du har kjøpt en tjeneste).

Akkurat dette latterlige systemet er det Se og Hør nå angriper.

Hvis bladet kommer ut en gang i uka, må de betale avgift. Anslagsvis 120-140 millioner kroner i året, ifølge Nelvik.

Nå dobler de dosen kjendisstoff til to ganger i uken, ansetter noen flere journalister, lager litt politisk stoff og nyheter - og kaller seg avis!

Vips; bort med merverdiavgiften.

Smart nok legger ikke bladet millionene i egen lomme, men gir dem til leserne. Bladet setter ned prisen fra 30 til 25 kroner. Det betyr 120-140 millioner kroner mindre til statskassen.

Har du sett og hørt på maken, Per Kristian Foss?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.