Statuen snur seg uten hjelp

Foto: (YouTube)

Er det spøkelser på det britiske museet?

(SIDE2:) Det er mye mystikk rundt gjenstander fra oldtidens Egypt, og nå har en statue i England skapt oppstandelse.

Statuen, som er omtrent 4000 år gammel, snurrer nemlig rundt av seg selv.

Om det er på tide å hente inn Ghostbusters eller eksorsister er foreløpig uklart ...

Hadde snudd seg
Statuen heter Neb-Senu og var opprinnelig en offergave til guden Osiris. Den har vært på Manchester Museum i 80 år uten å gjøre ugagn. Fram til nylig har den faktisk oppført seg som en helt vanlig statue.

Men så snudde det - bokstavelig talt.

- En dag la jeg merke til at den hadde snudd seg. Jeg syntes det var rart, for den står innelåst og jeg er den eneste som har nøkkel, sier kurator Campbell Price til NDTV ifølge Huffington Post.

Likevel tenkte han først at noen måtte ha snudd den.

- Men neste gang jeg så etter, hadde den snudd seg i en annen retning - og dagen etter i enda en annen retning, sier han.

Uklar årsak
Løsningen ble å sette opp et kamera som kunne avsløre hva som skjedde. Filmen viser at statuen snur seg på egen hånd.

HTML EMBED

Price har ikke klart å finne ut hva som fører til snurringen. Han har imidlertid fått høre at gjenstander som dette kan være bolig for sjelene til tidligere eiere dersom kroppen deres skulle bli ødelagt.

En litt mer sannsynlig teori, kan være at det er en svak vibrasjon i glasset statuen står på. Dette kan føre til at statuen flytter på seg. Det kan også forklare hvorfor statuen bare beveger på seg når det er mennesker i rommet. Price stiller seg imidlertid tvilende til dette, fordi statuen har stått på samme sted i alle år.

Hva tror du? Har en oldtidssjel tatt bolig i statuen? Har det en naturlig forklaring? Eller er det bare et PR-triks fra Manchester Museum? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.