*Nettavisen* Nyheter.

Status før Tippeligastarten

Sjekk skadestatus i Vålerenga her.

21.03.12 09:19

Tippeligaen sparkes snart i gang igjen og Vålerenga serieåpner hjemme mot Haugesund på Ullevaal stadion søndag 25. august kl. 18.00. Noen Vålerenga-spillere sliter med småskader men på Valle er man optimistiske med tanke på at flere skal rekke seriestarten.

- Marcus Pedersen har slitt med en betent hælpute. Vi skal teste han inn mot helgen men tror og håper han rekker søndagens kamp, sier medisinsk koordinator Eirik Bjærke til vif-fotball.no.

- Når det gjelder Veigar Páll Gunnarsson så skal han trene for fullt på onsdag. Også Fredrik Stoor håper vi kan trene for fullt i løpet av uka.

Joachim Thomassen tråkket over tidlig i treningskampen mot Rayo Vallecano forrige uke.

- Vi har tatt MR-bilder av ankelen til Joachim. I ankelen har man fem leddbånd og han har fått en liten ruptur i det ene leddbåndet. De resterende leddbånda er bra og undersøkelser hos legen viste at ankelen er stabil. Da kan vi teipe opp ankelen og det vil være smertene som avgjør om han kan spille eller ikke. Det er ikke noen fare forbundet med å spille med den skaden, sier Bjærke.

Bojan på gang

Bojan Zajic har ikke fått noe spilletid i vinter og har ei heller trent fotball for fullt med laget på grunn av en ryggskade som han fikk før jul.

- Om de siste testene vi gjør med Bojan i dag og i morgen er positive så får han trene for fullt med laget fra torsdag, sier Bjærke.

Også Aleksander Solli har stått over alt av treninger og kamper, etter beinbruddet rett før serieavslutningen i fjor.

- Aleksander har vist fin progresjon og har så vidt begynt med litt jogging igjen. Men det er fortsatt for tidlig å spå når han er tilbake i full trening, forklarer Bjærke.

Yssouf Koné fikk lite spilletid i fjor etter en kneskade og har også hatt noen problemer i vinter.

- Da Yssouf kom tilbake i vinter hadde han trent godt og var i god fysisk forfatning. Men, dessverre er det sånn av og til med spillere som har vært ute så lenge som Yssouf at fotballtrening kan gjøre at kroppen og musklene reagerer litt på belastningen.

- I Yssoufs tilfelle har han derfor fått noen følgeplager i benmuskulaturen av opptreningen som igjen har gjort at vi per dags dato holder han litt igjen i forhold til fotballtrening. Han er fortsatt i god fysisk forfatning, men fotballtreningen gir en annen belastning og per i dag tåler han dessverre ikke en full treningsuke med fotball, avslutter Bjærke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.