RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stavanger Aftenblad vil vekk fra børsen

Sist oppdatert:
Stavanger Aftenblad leverer stabile tall for andre kvartal, og varsler samtidig at styret ønsker å stryke selskapet fra Oslo Børs
Styret i Stavanger Aftenblad foreslår å søke om strykning av aksjen fra Oslo Børs.

- Styret har de siste par årene ved flere anledninger drøftet selskapets forhold til Oslo Børs. Dette først og fremst med bakgrunn i den lave likviditeten i aksjen. Aksjene i Stavanger Aftenblad ASA er blant de minst omsatte (minst likvide) av alle aksjene på Oslo Børs, skriver selskapet i en børsmelding.

Dette forklares med at de femten største aksjonærene eier ca. 80 prosent av kapitalen og er langsiktige, mange av postene er familiearv, og avisaksjer er generelt sett lite etterspurt.

Samtidig melder selskapet om et stabilt og solid overskudd i andre kvartal.

Samtidig pekes det på at Oslo Børs nå skal inndele sine lister etter aksjenes likviditet, og Aftenbladet vil havne i den minst likvide gruppen.

- Reglene på Oslo Børs er likt for alle børsnoterte selskaper, det vil si at alle underkastes et stadig mer omfattende og krevende og regelverk om informasjon og regnskapsføring/presentasjon. Regelverket er meget arbeidskrevende for selskapene. Merarbeidet står etter vår oppfatning ikke i forhold til det Stavanger Aftenblad ASA oppnår ved å være notert på Oslo Børs, heter det.

Styret planlegger å få aksjen oppført på Fondsmeglerforbundetsliste over unoterte aksjer.

Samtidig meldes det om kvartalstall.

Resultat før skatt ble 24,7 millioner kroner, mot 25,2 samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene økte fra 124,7 til 129,7 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere