*Nettavisen* Nyheter.

Stavanger-biskop kritisk til oljevekst

Stavanger (NTB): Biskop Erling J. Pettersen i Stavanger etterlyser engasjement for fornybar energi og mer skepsis til fortsatt vekst i oljenæringen - særlig i hans eget bispedømme.

- ?Det som er spesielt her er at Rogaland har tuftet mye av sin velstand på oljeindustrien. Vi må begynne å snakke om klima og rettferdighet. Derfor må vi ta et større ansvar for å forvalte dette på riktig måte, sier Pettersen til Stavanger Aftenblad.

Stavanger-bispen sier det er useriøst å hevde at klimaendringene ikke er menneskeskapte. Dette er en av grunnene til at kirken engasjerer seg i klima og miljø, som Pettersen kaller «et dypt etisk og moralsk spørsmål».

- Vi har en plikt til å engasjere oss. Vi må kunne se våre barnebarn i øynene og si at vi har forvaltet Guds natur riktig. I dag skjer ikke det.

Nye oljefunn gjør at Pettersen finner det betimelig å ta opp saken for å skape en arena for dialog.

- Jeg tror at mange i oljebransjen har et etisk engasjement i forhold til forvaltningen, og det at vi må satse mer på fornybar energi. Vi må se kritisk på de fossile funnene, og vi må stille spørsmål om det er den veien vi skal gå, sier biskopen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.